Wijntje in het park

wijntje in het park

Wanneer ik de lijst met bijwerkingen bij chemo bekijk, geeft me dat niet echt een fijn gevoel. De lijst is lang en hoe verder ik lees hoe meer dingen ik herken. Dit doet me denken aan cliënten op het werk die met elkaar ervaringen uitwisselen over hun bijwerkingen. Hoe meer je erover hoort, des te meer voel je zelf.

Een van de bijwerkingen is vermoeidheid en dan volgt er een mooi lijstje over wat je wel en niet moet doen. Bijvoorbeeld:

 • Bepaal zelf je prioriteiten. Laat dat niet aan anderen over.
 • Besef dat nu minder mogelijk is dan voor je behandeling. Ga niet over je grenzen heen. Dat kan juist voor extra vermoeidheid zorgen.
 • Onderneem leuke dingen, waar je energie van krijgt

Hier ben ik nu mee aan het experimenteren. Ik merk dat mijn energie wel verminderd en dat ik andere prioriteiten ga stellen dan voorheen. Ik leef bewuster en plan wat vaker spontane leuke activiteiten. Zo gingen Reint en ik maar zo een keer naar het park hier in de buurt op donderdagavond. We vonden er een mooi plekje aan het water en spreiden ons dekentje uit en gingen lekker aan de wijn. En op vrijdagochtend zijn we een keer om 11.00 naar de film gegaan. Een bijzondere ervaring. In een bijna lege zaal met een paar mensen (wat gaat er nu om 11 uur naar de bioscoop??), genietend van een film waar een vrouw in haar eentje op zee moet overleven. Dan denk ik altijd ach.. het kan altijd nog erger. En ik kruip nog even wat dichter tegen Reint aan in onze love seat.

3 Comments on “Wijntje in het park

 1. Wauw Lydia, wat schrijf je toch goed! En wat een respect heb ik voor alles wat je/jullie meemaken!
  Blijf sterk! En blijf vooral schrijven…

  Veel sterkte!!

  Veel liefs, Inge

  Like

 2. Blijf positief is mijn ervaring en doe samen en met je gezin of anderen allemaal leuke dingen op dagen dat get kan dat maakt het allemaal meer acceptabel! Sterkte met deze weg!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: