Adrift

Adrift

Vorige keer schreef ik over die mooie film die we hadden bekeken en die zo’n  effect op mij had. Inhoudelijk wil ik er graag iets over kwijt..

Dus mensen die de film nog willen bekijken moeten dit stukje misschien niet lezen.

‘Adrift’ vertelt het waargebeurde verhaal van het jonge koppel Tami Oldham en Richard Sharp die jong, verliefd en klaar zijn voor een leven samen. Met een luxe jacht zeilen ze onder de blauwe hemel van Tahiti, tot een storm opsteekt en Tami bewusteloos neervalt. Wanneer ze wakker wordt is hun jacht vernield en haar verloofde zwaar gewond. Zonder communicatiemiddelen, op weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de enige man die ze ooit graag heeft gezien.

In de film (en in het echte verhaal) overlijdt de man en ziet Tami haar man nog wel (denkt ze). Hij bemoedigt haar, maakt grapjes en verteld verhalen. Zoals vaker bij het kijken van een film betrek ik de film nog wel eens op mezelf. De man die je wel in beeld ziet is Reint die mij steeds bijstaat en aanmoedigt om verder te gaan. Maar ook zie ik die lieve vriendinnen en familie  die om mij heen staan Allemaal aanmoedigers!

Ook zie ik op de afdeling van mijn werk veel aanmoedigers. Ouders die jaar in jaar uit hun kind met epilepsie ondersteunen en steeds weer met nieuwe energie een ander medicijn proberen of een operatietraject  instappen of anders. Wat een kracht straalt er van hen uit en wat een doorzettingsvermogen ondanks dat ze soms doodmoe zijn en  futloos. Vooral die mensen die eromheen staan hebben het zwaar te verduren.

Ook mijn zus zie ik voor me. Zij overleed (inmiddels al weer een tijd geleden) aan kanker. Zij was een held voor mij. Met een jong gezin heeft zij de schouders eronder gezet. Het is alsof me af en toe een knipoog geeft en zegt: goed zo zusje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: