Een luisterend oor

Er zijn allerlei dingen die mij opvallen en die mij aan het nadenken zetten. Hoe doe ik dat zelf eigenlijk op mijn werk? En hoe komt het over bij de patiënt?

Voor de 9de keer melden wij ons op de afdeling dagbehandeling oncologie. De grote kuur staat op het programma. Een verpleegkundige komt met een warme glimlach op mij af en brengt ons naar een kamer waar alles weer paraat staat. Dus mijn behandeling kan elk moment beginnen. De infuuspaal staat aan de linkerkant omdat de linkerkant prikken aan de beurt is. Mijn medicijnen hangen klaar. De hoofdkoeling staat klaar. Thermometer, bloeddrukmeter en infuusspullen… Allemaal super voorbereid.

Dan komt de vraag van de verpleegkundige: hoe gaat het met je? Vervolgens geef ik antwoord, leg ik uit dat we een paar dagen vakantie hadden en dat ik me de eerste dagen daarvan niet zo lekker voelde…Eigenlijk wel een stap voor me want ik vertel niet zo gemakkelijk.

Midden in mijn verhaal loopt de verpleegkundige de deur uit om iets te pakken. Vervolgens vraagt ze niet door. Ik voelde mij wel een beetje in de kou staan.

ABENAK-mono resizeIk nam me voor de volgende keer met ‘best goed’ te antwoorden.

Door dit zelf zo mee te maken realiseer ik me dat ik soms ook maar met een half oor luister naar iemand zijn verhaal omdat ik in beslag genomen wordt door duizend en 1 andere dingen. De komende week neem ik me voor het anders te doen.

Ondertussen komt de drink-kar binnengereden en krijg ik een lekker kopje thee met een plakje ontbijtkoek met boter. Blij met de zorg die ik mag ontvangen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: