Stralende glimlach

glimlach-e1461261858419-640x480

Ik vroeg me af hoe het is …werken op radiologie. De eerste paar dagen dacht ik: “lijkt me best heftig  met de diagnoses die ik hoor voorbijkomen in de wachtkamer”. En je moet ook wel iets hebben met medische techniek en precisie. Je hebt erg kort contact met de patiënt, maar het contact is vluchtig en functioneel. Wel is er regelmaat in de vele bezoekjes die patiënten er afleggen. Soms weken achter elkaar. Toch krijg ik meer en meer respect voor de mensen daar. Met gevoel voor nauwkeurigheid en empathie hebben ze met elkaar werkplezier. Ze schromen niet hun onderlinge grappen met de patiënt te delen en als ik voor de zoveelste keer in de wachtkamer zit en naar het kleedhokje begeleid word ontkom ik er niet aan dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg. En na de behandeling voel ik oprechte interesse als ze me een goede dag toewensen. De slogan bij radiologie lijkt wel: ‘zie je iemand zonder glimlach geef hem dan de jouwe.’

Bedankt lieve mensen!

Advertenties

Een gedachte over “Stralende glimlach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s