Een weg met lichtjes

candlelight-3647479_960_720

Het was wereldkankerdag  afgelopen Maandag. Een dag waarop je stil mag staan bij allen die kanker hadden of er nu tegen strijden. Hartverwarmend vind ik het. Ook ik heb ,net als veel mensen, een lijstje met mensen aan wie ik dan denk. Bij het ziekenhuis hadden ze een weg met lichtjes gemaakt naar het IntermeZZo gebouw. Om het gebouw onder de aandacht te brengen.Super!!hoe vrijwilligers en professionals zich daar inzetten. IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Zij ondersteunen mensen met kanker de regie op het leven met kanker te hervinden. Dit doen ze door het geven van informatie en voorlichtingsbijeenkomsten over de gevolgen van kanker. Ook zijn er verschillende workshops en cursussen ter ondersteuning. Daarnaast biedt IntermeZZo allerlei activiteiten ter ontspanning, individueel of samen met anderen. (www.intermezzo-zwolle.nl/)
Toch bekruipt mij op zo n dag ook een ander gevoel.Want nadat ik mijn bestraling had “opgehaald” ging ik op mijn werk langs en daar trof ik een moeder met haar ernstig verstandelijk gehandicapte dochtertje.Zij zoeken al jaren met de neuroloog om de juiste medicijn combinatie te vinden voor de epileptische aanvallen die maar niet minder lijken te worden.Mede omdat het meisje een zeldzaam syndroom heeft wat maar weinig aandacht krijgt in de wereld.Als ik haar muziekdoosje voor de zoveelste keer opdraai omdat ze hier zichtbaar van geniet,lopen de rillingen over mijn rug en kan ik wel huilen.Het liefst wil ik haar langs een weg met allemaal lichtjes richting de perfecte behandeling rijden….

Advertenties

3 gedachten over “Een weg met lichtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s